Friday, May 27, 2011

Evanghelia dupa Clau

Sora mea, dupa 10 ani de Canada, de fiecare data cand incearaca sa impartaseasca din intelepciunea fara fund incepe cu chestii de genul: cires conifer, pomifer, simbolul cultural al ursului cu ciresu'- de a carui existenta este atat de convinsa incat m-a impins din pat in incercarea de a ma lamuri.
Cand vocabularul englezo-romano-claudian nu este de ajuns, apeleaza la serviciile socrului care aduce lamuriri in privinta ciresului pomifer, care este, de fapt, un par.
Si totusi, adevarul va va face liberi, iar in cautarea lui, apelam la cine altcineva decat dex online. Pana la urma, pomifer, cuvantul, exista. Inseamna care produse fructe pomacee. Clau insista acum sa cauta cuvantul pomace, care , evident NU EXISTA!
In alta ordine de idei, cei doi caini pe nume Lilu, respectiv Luigi sunt in fiecare zi metamorfozati in, dupa cum urmeaza: turturele, patrulateri(cu sensul de patrupezi-cuvant invatat saptamana trecuta), bubline, bobite, cucline (si alte cuvinte despre care sora mea crede cu tarie ca exista in limba...romana).

2 comments:

Andrada said...

ma simt absolut indentificata! cateodata ma gandesc cum de ma intelege lumea cand vorbesc:)))

carmen said...

no...pai la tine e cu "es" la sfarsit si de asta nu intelege lumea :))