Friday, April 8, 2011

1:1=0...sau?

E scris in Biblie si e frumos cum sade negru pe alb: "e mai ferice sa dai decat sa primesti". E tare frumos sa dai, sa imparti. Sunt atat de multe lucurui ce se pot imparti…
Sa luam spre exemplu cele mai concrete: un mar, o jumate’ de guma, o canutza cu apa :), o punga de pufuleti sau una de bomboane, o tableta de ciocolata, haine de prin dulap, tot felu' de articole tangibile.
In egala masura, chiar cele mai abstracte lucruri se pot imparti: o bucurie sau mai multe, succesul, familia, dragostea, credinta, speranta, buna dispozitie...cam de toate. Multe, daca nu toate sentimentele sunt facute parca anume pentru a fi impartite. Poate tocmai de asta "nu este bine ca omul sa fie singur".
Cu toate astea, nu intotdeuna impartirea iese din cauza de distanta, spre exemplu. Cateodata nici macar nu da cu rest, ci constati ca nu ai cu cine sa imparti. Poate ai ce, dar nu ai cui...
Cam asta se intampla sufletului meu de ceva vreme incoace, dar ceea ce am descoperit mai nou e ca Dumnezeu este Singurul pe Care Il poti imparti. Si se poate imparti pe cat de concret, pe atat de abstract.